2009. június 16., kedd

Gesztenye mascarponéval habosítva

A tettet hívhatnánk hűtőpucolásnak is. Mert hamarosan itt a meggy, és még tele a mélyhűtő! Ma két csomag gesztenyétől vettem érzékeny búcsút. És, hogy ne simán végződjön a sorsuk, a következő történt velük:

Hozzávalók:
  • 2 csomag gesztenyemassza (darabonként 25 dkg)
  • 1 doboznyi mascarpone (25 dkg-os)
  • porcukor
  • rum
Az egyik gesztenyét keverőtálba tettem és a mascarponéval, illetve némi rummal és két kanálnyi porcukorral haborsra kevertem a botmixerrel. Szinte olyan habosra keverte, mintha habot vertem volna belőle. A másik gesztenyéből egy adagnyit egy üvegpohár aljába nyomtam, rárétegeztem a másik mascarponéval kevert krémet, majd a tetejére megint a "sima" gesztenyepürét nyomtam. (A simának nevezett gesztenyepürét is kikevertem előtte némi rummal!) Nem kellett hozzá külön tejszínhab, elég volt a mascarponés krém. Ez az adag kb négy pohárnyi adag lett. A poharak 3 decisek!



18 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Ez nagyon jó lett! Lemondtál a csirkés pitéről? :))

trinity írta...

Szerencsére jó egy hete letudtam a hűtőpucolást:)
De ebből az egyik kehely jöhetne-teszünk bele meggyet? Illik hozzá.....
Tudom, tudom-eleged volt a kis pirosakból a pici fehérek miatt:)))

szepyke írta...

Lúdanyó, nem, csak valamit muszáj voltam csinálni. Ez lett belőle.
A csirkés pite képét napokig nézegetném...:DDDD

Trinity! Még nem jött meg a meggy, ezért nincs benne, de tényleg jó lenne bele. Arra is gondoltam, hogy egy kis karamellizált valami is mehetne bele, de ez kb 3 perc alatt készen lett, több időt nem tudtam várni. :DDD
Mondjátok, hogy a meggyben nem lesz kukac! Könyörgöm!:DDD

Renata Kalman írta...

Most rákívántam a gesztenyepürére :))

Renata Kalman írta...

A meggyben, amit vettünk eddig nem volt kukac! Lehet, hogy a kukacok inkább édesszájúak, a savanyútól meg savanyú nekik a szőlő...vagyis a meggy...

szepyke írta...

Renata! Remélem az itteni kukacok sem szeretik a meggyet. Még egy adag kukac és a világnak megyek.

DebiGabi írta...

Semmi palacsinta???
Gesztenyével is finom lehet:DDD

Wise Lady írta...

Nagyon finom lehetett.

szepyke írta...

DebiGabi: nem süt nekem senki... Valamilyen édességre vágytam, hát ez lett. Se palacsinta, se Lúdanyó csirkés pitéje, Wise Lady Ciabattája csak a hétvégén készül... Maradt ez a gesztenyés izé. Jó volt mondjuk, de utána rögtön éreztem, hogy a palacsinta az,amire vágyom, úgyhogy,nincs mese, este sütök.

szepyke írta...

Wise Lady - igen az volt. Kicsit sok volt benne a rum, de legalább jól aludtam.

DebiGabi írta...

:DDD

Bettyó és Maya írta...

Ez a nyami nyami elég jól néz ki. De rég ettem gesztenyét! Asszem meg is célzom a közértet:-)

szepyke írta...

Helyes, helyes!
:)))

Messzenéző Minyon írta...

Sajnos, azt kell mondjam, én már láttam meggyben is kukacot. Nem is értettem, hogy belemegy abba a savanyúba, igaz, a hagymakukacot sem értem.
De az biztos, hogy ha van is benne kukac, sokkal kevesebb, mint a cseresznyében. Szerintem idén a nagy szárazság miatt lett mindenhol annyira kukacos a cseresznye, a meggy pedig már utána érett.

szepyke írta...

Akkor remélem, hogy ez úgy van, hogy ahány kukac világra akart jönni, az már világra is jött a cseresznyékben! Ugye, jól gondolom?????:DDDDDDDD

Brrrr, nem akarok több kukacot, még mindig kész vagyok tőle, és rettegek, hogy a dzsemekben nem maradt, mert az lenne a gusztustalan, főleg, hogy ajándékba lesznek...

Ancsika írta...

Nekem is van még 2 gesztenyemasszám a hütöben :))) Várok a meggyre! A kukucokra nem!!!!

erős ildikó írta...

Sajnos én is láttam épp elég kukacos meggyet. De nem erről akarok írni, hanem arról, hogy nagyszerűnek tartom ezt a mascarponés desszertet. Nekem ugyanis a gesztenye mindig kicsit tömény magában, de így biztosan szívesen enném! Mi az, hogy!:)

szepyke írta...

Napmátka, mára még jobb volt, hogy összeért a gesztenye a rummal, és a mascarponéval!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...